Sockerfria muffins
Det här är en riktig favorit bland både barn och vuxna!
Muffins utan tillsatt socker. Jag äter dom som dom är men det går också utmärkt att göra små tårtor av dom eller att tillsätta tex hallon och blåbär mm. Här nedan kommer grundreceptet, smaksätt som du själv vill!
ca 15-18 st
- 2 stora mogna bananer
- 1 rivet äpple
- 75 g osaltat smör
- 1 ägg
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen kardemumma
- 4 dl ekologiskt vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl ekologisk standardmjölk
Sätt ugnen på 200 grader.
Mosa bananerna och blanda med rivet äpple, smält smör och ägg.
Ta en ny skål och blanda ihop kanel, kardemumma, vetemjöl och bakpulver.
Nu kan du blanda ihop allt med en gaffel, vispa inte, och rör sist ner mjölken.
Jag portionerar upp smeten i muffinsformar med hjälp av två matskedar och gräddar sedan i ca 18 minuter.
Låt muffinsen svalna på galler sen är det bara att äta och njuta! :)